петък, юни 2, 2023

Цветелина Бориславова без здравни осигуровки кой е виновен?

Председателят на надзорния съвет на СИБанк Цветелина Бориславова е с прекъснати здравноосигурителни права.
Това сочи електронният регистър на Националната агенция за приходите (НАП), съобщава вестник „Труд“. Данните от него се използват от личните лекари, а също и от болниците при приема на пациенти, които не са спешни случаи. 

Според регистъра на НАП към 11 септември т.г. липсват данни за платени здравни осигуровки на Бориславова за пет месеца от 2008 г., за 9 месеца от 2009 и за 5 месеца от 2010 г. “Не знам какво става с компютрите на НАП”, коментира Бориславова. Тя е сигурна, че осигуровките са й удържани за всички месеци, включително за тези, които според регистъра са проблемни. 

Преди 4-5 месеца Бориславова направила справка в електронната система на НАП и била поразена от надписа: “Лицето е с прекъснати здравноосигурителни права.” Тя се опитала да изясни въпроса със зам.-министъра на финансите Владислав Горанов, който е и председател на Управителния съвет на НЗОК. Той предположил, че става дума за грешка в компютърната система. 

Според друг източник обаче е възможно проблемът да е в неподадени според изискванията ежемесечни декларации за внесени осигуровки от страна на банката. 

 

Още от категорията

Последно

Реклама