сряда, септември 27, 2023

Тодор Батков с орден стара планина

Собственикът на ПФК Левски адвокат Тодор Батков бе награден от президента Георги Първанов с орден „Стара планина“ – първа степен.
Орденът бе връчен за изключително големи заслуги към Република България, активна обществена дейност като меценат, спомоществовател в различни културни проекти, съобщи БТА.
Мотивите на инициативния комитет, който направи предложението, са за „изключително големите заслуги на Тодор Батков към Република България, активната му обществена дейност като меценат и спомоществовател в различни културни проекти, в строителството на духовни средища и на инициативи, свързани с българската култура, изкуството и спорта и по повод 50 години от рождението му“. Батков е роден на 17 октомври 1958 г.
При връчването на ордена „Стара планина“ президентът Първанов изтъкна ролята на Батков като меценат в областта на опазването на културно-историческото наследство и издигане авторитета на българския спорт. Към заслугите на адвоката, държавният глава не пропусна да отбележи приноса на Батков в изработването на действащата конституция на републиката, както и дейността му като издател на вестник “Стандарт“.

Още от категорията

Последно

Реклама