неделя, юни 4, 2023

Бърни Екълстоун ще купува Saab

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун се е включил в оферта за закупуване на шведския производител на автомобили Saab, който компанията майка General Motors продава като част от плана си за преструктуриране, съобщи Би Би Си.

Екълстоун се е обединил за целта с частната инвестиционна компания от Люксембург Genii Capital, която наскоро инвестира в отбора на Renault във Формула 1. Нова оферта за Saab са подали и от холандския производител на спортни коли Spyker.

Екълстоун е заявил, че Saab е „добра марка, която вероятно е била пренебрегвана от сегашния собственик“. От Genii пък за казвали, че ще „действат агресивно за успешно приключване на транзакцията“.

GM се опитва да продаде Saab от януари миналата година. През юни от щатската компания обявиха, че са постигнали споразумение да продадат Saab на производителя на спортни автомобили Koenigsegg, но през ноември сделката беше развалена.

Saab, която има 3400 служители в Швеция, отчете загуба от 3 млрд. шведски крони (412 млн. долара) за 2008 г. Компанията не е излизала на печалба от 2001 г. насам.

Още от категорията

Последно

Реклама