петък, юни 2, 2023

Гугъл с добри резултати за Q3 на 2008 г.

Интернет гигантът Google публикува по-добри тримесечни данни за третото тримесечие от очакваните и това доведе до ръстът в цената на акциите на компанията. През борсова сесия снощи книжата на компанията скочиха с 4%, но след сесийно добавиха нови 10.5% и последно се търгуваха за 390 $ за акция.

Печалбата на Google през третото тримесечие на тази година възлиза на 1.35 милиарда долара, или 4.24$ на акция, което е с 26% повече от отчетената през третото тримесечие на 2007 година печалба. Приходите през третото тримесечие възлизат на 5.54 милиарда долара, но след приспадане на комисионните от реклама, размерът им е 4.04 милиарда долара, което е с 20 милиона долара под очакваното от анализаторите.

Въпреки намалелите приходи от рекламни кликове през м. Август компанията успя да задържи добрият си резултат за тримесечието на добро ниво. Добрите новини от другият интернет гигант в САЩ показват, че инвестициите в интернет компании са относително сигурни на фона на финансовата криза. Добри резултати показват и листваните на българската борса  интернет компании, „инвестор.бг“ и „Уеб медиа груп“.

Още от категорията

Последно

Реклама