сряда, септември 27, 2023

Иво Прокопиев – „Няма да продавам „Икономедиа“ АД“

Няма никаква промяна в собствеността на „Икономедиа” АД (издател на „Капитал” и „Дневник” и не е имало разговори с никой за продажба на дялове от дружеството. Това се казва в отворено писмо на Иво Прокопиев, изпратено до медиите, по повод информации, които се разпространяват. „Също така прилагам заверените и одитирани от международен одитор финансови консолидирани данни на двете основни групи, в които имам акционерно участие („Алфа Финанс Холдинг” АД и „Икономедиа” АД), и от които е видно, че нямат никакви финансови проблеми. Подчертавам също, че двете компании никога не са имали проблеми със задлъжнялост и нормално обслужват цялото банковото финансиране, което ползват”, пише още Иво Прокопиев.
Писмото е по повод информация по бТВ в предаването „Тази сутрин”, в което водещият допусна гостът му да разпространи в ефир „… цяла София гъмжи от слухове, че въпросният човек (Иво Прокопиев) е дълбоко задлъжнял…“. „Подобни инсинуации увреждат доброто ми име, личната ми репутация и целят да създадат смущения в ежедневната работата на фирмите, в чието управление участвам”, заявява Прокопиев.
„За съжаление, това не е първият подобен случай. Друг такъв слух, отново разпространен в същото предаване, преди по-малко от месец, беше „новината“, че Икономедиа, издател на „Капитал” и „Дневник”, е продадена на Христо Ковачки. Почти всекидневно името ми е цитирано с анонимни източници или жълти медии, които не носят никаква отговорност за съдържанието, което разпространяват. Днес обаче границата беше премината”, пише още в откритото писмо, в което Прокопиев заявява, че ще настоява за ясно и категорично извинение от бТВ./Агенция Фокус

Още от категорията

Последно

Реклама