сряда, септември 27, 2023

Процесът срещу Вальо Топлото върви с пълна пара

Бившият председател на Oбщинска банка Любомир Павлов заяви пред Софийския градски съд, че през 2003 г. бившият директор на „Топлофикация“-София Валентин Димитров е карал джип, предоставен от банката.

Причината била в това, че дружеството било сред най-големите им клиенти. Димитров е имал единствено ангажимент да си плаща бензина, уточни Павлов.

През 2004 г., обаче, „Топлофикация“ решила да смени обслужващата я банка и отношенията между ръководството на Общинска банка и на дружеството се обтегнали.

На въпрос на съда за причините за смяната на финансовата институция, Павлов обясни, че официалната била, че условията на Общинска банка не й били изгодни, а неофициалната – че Валентин Димитров бил близък с Емил Кюлев.

Бившият енергиен министър Румен Овчаров заяви пред състав на Софийския градски съд, че с избухването на скандала „Топлофикация“ рязко е спаднала събираемостта на задълженията на дружеството.

По думите на Овчаров, медийният шум е създал сериозно напрежение, довело до настоящото състояние на предприятието.

Румен Овчаров обясни, че, докато е бил енергиен министър, не е имало лимит на представителните разходи на дружеството, но тъй като той забелязал, че те са в пъти повече от предишни години, разпоредил специална проверка.

Процесът срещу Валентин Димитров и още петима души, подсъдими за безстопанственост в особено големи размери, ще продължи през ноември, за когато като свидетели са призовани бившият столичен кмет и настоящ премиер Бойко Борисов и бившият енергиен министър Милко Ковачев.

Още от категорията

Последно

Реклама