събота, юни 10, 2023

Полимери спря тотално

Девненското предприятие Полимери спира производството си от 14.02.2010 г. Това потвърдиха ръководството и синдикатите в компанията, пише вестник Труд.

Заводът ще се консервира за четири месеца, като спряганите планове са да започне работа след началото на юни. Ставаме дистрибутор на румънски заводи. Няма да произвеждаме нищо, заяви лидерът на синдикалната организация на КНСБ в предприятието Николай Иванов пред вестника. Според него и други специалисти от завода, възстановяването на производството след четири месеца няма да е лесно заради морално остарялото оборудване.

От ръководството обаче са на мнение, че това няма да стане трудно и че предприятието се подготвя за пуск с увеличени мощности. По време на престоя ще внасяме отвън всички продукти, които произвеждаме, за да задържим пазарите си, каза един от директорите на Полимери, пожелал анонимност. От началото на февруари работниците в завода масово напускат по чл. 327 от Кодекса на труда за неизплатени заплати. Останал е персонал, колкото да се поддържат дистрибуторските функции на завода, обясниха от синдикатите.

Полимери АД произвежда химически продукти като хлор и сода каустик. Акционери с най-голям дял от капитала на Полимери АД са:

1. JURISKANDO CONSULTANTS CORP. с 36.20%
2. ФИК АКБ Форес ХАД с 25.44%
3. Българска холдингова компания АД с 11.22%

Тези предприятия пряко или косвено се контролират от Николай Банев който потвърждава имиджа си на най-лош работодател в България.

Последната сделка с акциите на Полимери АД на БФБ-София е от днес, 15.02.2010 г. на цена 1.763 лв. за брой. Пазарната капитализация на компанията е 9 387 116 лв.

Същото положение се наблюдава и при Интер Пайп АД което е собственост на друг представител на българските милионери Валентин Захариев.

Още от категорията

Последно

Реклама