вторник, септември 26, 2023

Playboy може да изпадне от Нюйоркската борса

Американската медийна група Playboy може да бъде делистната от Нюйоркската борса, след като пазарната й капитализация се оказа прекалено малка, пише френският „Le Figaro“.

Всяка борса има свои критерии. Тази в Ню Йорк поставя като критерий за компаниите минимална капитализация от 75 млн. долара. Освен това котираните на борсата компании трябва да разполагат с идентична сума в касите си.

Така, някога съблазнителният и богат Playboy е на път да загуби мястото си на Уолстрийт, след като призна в комюнике, че вече не отговаря на критериите, макар и да обещава стабилизиране на състоянието си.

Вчера акциите на компанията се повишиха с 6.67%, до 2.08 долара за акция, но въпреки това пазарната й капитализация не надвишава 59.36 млн. долара. Акциите на Playboy завършваха на червено в трийсет поредни сесии.

Това накара операторът на Нюйоркската борса Nyse да поиска медийната група с издания в 150 страни (освен които DVD-та, радиа, интернет сайтове) в рамките на 45 дни да даде обяснение как ще отговори на изискванията на борсата.

По правило, след този срок Playboy ще има на разположение 18 месеца, в които да изпълни минималните критерии, в случая-да събере недостигащите й 15 млн. долара, или ще бъде делистната от борсата.

Акциите на Playboy са листнати на Нюйоркската борса за първи път на 3 ноември 1971 г. на цена 23.5 долара за акция.

Още от категорията

Последно

Реклама