неделя, юни 4, 2023

Обама по-полулярен от Исус Христос

Президентът на САЩ Барак Обама задмина по популярност сред съотечествениците си Исус Христос. За това свидетелства проучване на общественото мнение, проведено от влиятелната социологическа група „Харис“ сред 2634 американци.
No 1 по рейтинг в сондажа е Обама, веднага след него все пак е Исус, а трети по популярност е убитият през 1968 г. нобелов лауреат Мартин Лутър Кинг.
На почетните четвърто и пето място са двама бивши президенти на САЩ – покойният Роналд Рейгън и предшественикът на Обама Джордж Буш. Едва след Буш се нареждат Ейбрахам Линкълн (обявен наскоро за най-добър президент в историята на САЩ), съперникът на Обама в изборите Джон Маккейн, убитият през 1963 г. президент Джон Кенеди, пилотът Чесли Салънбъргър, който приводни виртуозно своя Боинг в река Хъдзън, спасявайки живота на всичките пасажери, а след Салънбъргър е покойната Майка Тереза.
Същевременно друго изследване, проведено от CNN, сочи, че рейтингът на Обама бележи спад с 9% в сравнение с преди месец, когато първият тъмнокож президент на САЩ официално встъпи в длъжност. Към днешна дата Обама е подкрепян от 67% от своите съотечественици – към 76% само преди 30 дни. Подписаният от Обама план за стимулиране на икономиката на стойност $ 787 млрд. пък подкрепят 60% от участниците в сондажа, докато 39% считат плана за лош или неработещ. Бил Клинтън, чиято съпруга Хилари бе назначена за държавен секретар, в свое интервю пък категорично застана зад първия човек в държавата и предприетите от него спешни мерки за оздравяване на икономиката и финансовата система на САЩ. На въпрос каква оценка би поставил дотук на Обама, неговият съпартиец-демократ и бивш президент без колебание отговори: „Шестица!“
Бившият президент на САЩ Джордж Буш бил ужасно „депресиран и параноичен“ след оттеглянето си от властта, съобщи междувременно Globe. Откакто напусна Белия дом, Буш до такава степен се бил смачкал, че изглеждал като човек почти пред самоубийство. Доскорошният първи човек в Щатите, а защо не и в света, не можел да свикне с мисълта, че световната политика и тази в родината му вече не зависят от него. Осемгодишният двоен мандат в Белия дом бил изградил у него мегаломания, с която сега му било трудно да се пребори. В добавка, екс-президентът бил развил параноичен страх от приемника си Барак Обама, а също и от собствената си съпруга Лора. В невъзможност да се адаптира към новото си амплоа – това на VIP-пенсионер, Буш търсел разтуха в старата си познайница – чашката, която надигал все по-свирепо, твърди Globe.

Още от категорията

Последно

Реклама