сряда, септември 27, 2023

Нямаш елекронна пощя, няма данъчен кредит

Повече от 60% от регистрираните по ДДС фирми в София все още не са обявили електронен адрес за кореспонденция с Националната агенция за приходи. Те рискуват да загубят регистрацията си по ДДС и да не могат да теглят от хазната данъчен кредит.

До края на 2009 г. столичната НАП е обслужвала 75 848 дружества с регистрация по ДДС. Досега едва 29 224 от тях са посочили електронен адрес. 31 март 2010 г. е крайният срок, в който всички регистрирани по ДДС трябва да декларират пред приходната администрация електронен адрес за кореспонденция, напомниха от НАП.

С последните промени в Закона за ДДС от началото на тази година посочването на електронен адрес за кореспонденция е едно от изискванията за регистрация по ДДС. На фирмите, които не посочат електронна поща за кореспонденция с НАП, може да им бъде отказана регистрация или да бъдат дерегистрирани по ДДС.

При промяна на електронния адрес фирмите трябва в седемдневен срок да уведомят Националната агенция за приходи, освен в случаите, когато промяната е направена чрез заявяване в Агенцията по вписванията./АСН

Още от категорията

Последно

Реклама