вторник, юни 6, 2023

Нова инвестиционна банка стартира у нас

Българската група Alfa Finance Holding и австрийската Hypo Investmentbank създават нова инвестиционна банка у нас. Това заяви Калина Пеловска от Financia Group на кръгла маса на тема „Инвестиции и финансиране на възобновяема енергия в България“, пише в новия си брой в. НОВИНИТЕ ДНЕС.

Пеловска обясни, че в момента се чака да бъде издаден лиценз за новата финансова институция.
Банката ще се занимава с финансиране в публичния сектор, инфраструктурни проекти, сливания и придобивания, корпоративно банкиране. Освен това трезорът ще финансира проекти на корпоративни клиенти за възобновяема енергия.
„Финансирането не е рентабилно за по-малки проекти. 30-50 милиона евро е размерът на проектите, за които е рентабилно да се финансират от банки. За по-малките проекти, например аналитичната работа за финансирането на турбина от 5 MW излиза прекалено скъпо.“, допълни Пеловска, която отговаря за енергийните проекти във Financia Group-финансовото подразделение на холдинга на Иво Прокопиев Alfa Finance Holding.
HYPO Investmentbank е една от стабилните банки в областта на публичните финанси, корпоративното банкиране и капиталовите пазари в Австрия, Западна Европа, Централна и Източна Европа.

Още от категорията

Последно

Реклама