вторник, юни 6, 2023

Не е искан откуп за изчезналият Киро Киров

Не e искан откуп за бизнесмена Киро Киров, това съобщи в интервю за Дарик дъщерята на Киров Силвия Басева.
Киров е в неизвестност от 27 март, обявен е за национално издирване. Работи се по различни версии за изчезването на бизнесмена, като основната е отвличане.
Нямам какво да ви съобщя, засега няма нищо ново, до този момент никой не е звънял, каза Силвия Басева. „Не, аз нямам такава информация и на мен такова нещо не ми е казано, така че това не мога да го потвърдя“, заяви тя, попитана за версията за дългове на Киро Киров.
Президентът на фирма «Киров – Бош” 70-годишният Кирo Киров е в неизвестност от петък вечерта. През целия ден в събота антимафиоти са оглеждали къщата на бизнесмена в «Банкя”, откъдето се предполага, че е възможно да е бил отвлечен. От полицията съобщават, че вратата на гаража на къщата е била отворена, а джипът му е бил пред вратата с отворени врати и счупени фарове.
Полицейски източници завиха пред Дарик, че има ясни следи, че случаят води към отвличане, макар официално МВР да не признава, че става дума за похищение. От полицията съобщиха, че Киров не е получавал заплахи за живота си. Това потвърди и изпълнителният директор на фирма “Киров“ Коста Басев. Той не пожела да коментира изчезването на президента на компанията, но каза, че са били заедно на работа в петък.
Случаят с разследването е възложен на отдел «Отвличания и противодействие на терора“ към Дирекцията за борба с тежката и организирана престъпност.

Още от категорията

Последно

Реклама