сряда, септември 27, 2023

Най-скъпо платените футболни звезди на световното

736 футболисти от всички краища на света ще се срещнат на Световното първенство по футбол в ЮАР.Благодарение на клубната си заплата и на различните рекламни договори, част от тях се нареждат в класацията на електронно издание goal.com за 10-те най-добре платените футболисти на Мондиал 2010. 

На десето място се нарежда футболистът на Барселона Шави. Благодарение на заплатата си в размер на 9.5 млн. долара плюс рекламните договори и бонуси Шави печели годишно 12.4 млн. долара.

След него девето място заема англичанинът Стивън Джерард. Годишно той получава близо 13.1 млн. долара. 

„Само“ милион долара повече от него печели защитникът на Челси Джон Тери, който със своите 14.6 млн. долара годишно се нарежда на 8-о място. 

Седмото място е отредено за Самуел Ето’о. Камерунският играч и нападател на Интер печели годишно близо 18.1 млн. долара. 

На шесто място се нарежда Франк Лампард. На зрялата възраст от 32 години Лампард все още печели големи пари и няма признаци скоро тази тенденция да се забави. Благодарение на рекламата си към Pepsi и Adidas годишният му доход достига 18.7 млн. долара. 

Пето и четвърто място са отредени за Карлос Тевес от Аржентина и Тиери Анри от Франция съоветно със сумите 20.2 млн. долара и 23.5 млн. долара годишно. 

Челната тройка стартира с бразилеца Кака, който благодарение на множеството рекламни кампании годишният му доход достига до 24.7 млн. долара. 

С разлика от 14.7 млн. долара Кристиано Роналдо заема второто място. Годишно той печели близо 39.4 млн. долара. 

На върха на класацията се нарежда аржентинецът Лионел Меси. На седмица той получава заплата от 292 000 долара, което заедно с бонусите от рекламни кампании достига годишен доход от 43.3 млн. долара.

Още от категорията

Последно

Реклама