сряда, септември 27, 2023

Най-богатият футболист за момента е Меси

Двукратният носител на „Златната топка“ е заработил вече 31 милиона евро за 2011 г., като впечатляващата сума е формирана от неговото лично възнаграждение на „Камп Ноу“ и многото рекламни сделки, които той има сключени с различни компании.

На втора позиция е най-скъпият футболист в света – Кристиано Роналдо (27.5 мил.), докато на трета позиция се нарежда съотборникът на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който е станал по-богат с 20.7 милиона евро. Което и не е изненадващо, имайки предвид, че в края на миналата година Рууни подписа нов и далеч по-солиден контракт с английския клуб.

Висшата лига на Англия пък изглежда като най-добре платеният шампионат на Стария континент, имайки предвид, че 7 от общо 20 футболисти в класацията се изявяват на Албиона.

В топ 20 на най-богатите в света на футбола попаднаха и двама футболисти, играещи извън Европа. Както може да се предположи, единият от тях е Дейвид Бекъм, който се нарежда 5-и с възнаграждение от 19 милиона евро, а другият – Тиери Анри, заемащ 11-то място със скромните 13.6 милиона.

Още от категорията

Последно

Реклама