петък, юни 2, 2023

Мостстрой на Божков, обяви несъстоятелност

„Мостстрой“ АД и неговите дъщерни дружества – „Мостстрой – Пловдив“ АД, „Мостстрой –  София“ АД и „Мостстрой – Велико Търново“ АД, са депозирали молби за откриване на производство по несъстоятелност. Това стана ясно от информация от уведомлението на компанията от късно снощи.

Акциите на холдинга, който се контролира от Васил Божков, почти се заличиха от фондовата борса, след като изгубиха близо 90% от стойността си. От 1.50 лв. вчера днес те вече са 0.15 лв. От началото на борсовата сесия инвеститорите масово разпродават акциите, след като вчера стана ясно, че компанията, която участва в изграждането на четвъртия лот на магистрала „Тракия“, е поискала процедура по несъстоятелност. Рязко спадат акциите и на другата пътно-инфраструкторна компания Холдинг Пътища.

В публикуваното до инвестиционната общност съобщение се казва, че „причина за взетото решение е, че „Мостстрой“ се намира в състояние на неплатежоспособност и свръхзадълженост“. Срещу дружеството има образувани редица изпълнителни дела, по които има наложени запори, възбрани и описи на движимо имущество.

Още от категорията

Последно

Реклама