сряда, септември 27, 2023

Микроблейдинг на вежди срещу микропигментация: какво трябва да изберете?

Микроблейдинг и микропигментация са сходни процедури, но не са съвсем еднакви. Хората, които искат да направят полуперманентен грим на веждите, често са изправени пред този избор. Така че нека да разгледаме какво представляват двете процедури и да ви помогнем да разберете коя е по-подходяща за вас.

Микроблейдинг на вежди срещу микропигментация на вежди

Микроблейдингът на вежди е широкоразпространена техника за полуперманентен грим. Процедурата се извършва с помощта на фини и остри игли, които спомагат за създаване на деликатни линии в епидермиса на кожата. Това е добър избор за хора, които не обичат да „се занимават“ много с веждите си или които нямат достатъчно окосмяване. Фините линии създават 3D ефект и доста реалистична илюзия за истински косъмчета. Обикновено микроблейдингът издържа от 6 до 12 месеца. Веждите ви ще изглеждат максимално естествено.

Микропигментацията може да издържи от 12 до 36 месеца, в зависимост от типа кожа, който имате, начина ви на живот и ежедневните ви навици. След този период те започват постепенно да избледняват. За да запазите резултата непокътнат, от време на време ще ви трябва поддръжка, наречена ретуш и при двете процедури. За извършване на процедурата микропигментация се използва специална машина, а пигментът се вкарва на ниво епидермис. Микропигментацията е подходяща за всички типове кожа. Ако кожата ви е мазна, може да се наложи ново посещение в салона за красота през първите 4 седмици след извършване на микропигментацията. Освен на зона вежди, микропигментацията се прилага и на очна линия и устни, за подчертаване и изпъкване.

Как да избера това, което е най-подходящо за мен?

Микроблейдингът на веждите и микропигментацията отнемат около 2 часа. Процедурите са почти безболезнени, тъй като специалистът използва упойка и особено ако сте свикнали с восъчни процедури, това няма да е проблем за вас. Въпреки това, не можем да отречем, че се усеща дискомфорт, но поносимо.

Разликата между микроблейдинг на вежди и микропигментация не е много голяма и зависи по-скоро от вашия тип кожа, желан резултат, плътност и необходимостта от подход към определена техника. Така вашият специалист ще ви препоръча това, което смята, че ви подхожда най-добре. Ето защо това трябва да бъде човек, на когото можете да се доверите, за да можете да направите правилния избор въз основа на неговия съвет.

Как се различава микроблейдингът от татуирането на вежди?

Микроблейдингът, за разлика от татуирането, не се прави в долните слоеве на кожата, а засяга повърхностния слой. Не е постоянен и цветът най-често избледнява за 6-12 месеца. Косъмчетата са много по-естествени и фино изглеждащи от татуирането. При тази техника няма електрически апарат, който да прониква толкова дълбоко в кожата.

Цената на микроблейдинг не е висока, особено тук – микроблейдинг Пловдив. Тя обикновено включва консултация, първоначална процедура и необходимо допълнително посещение след 4 седмици, за проверка на състоянието и необходимостта от ретуш. В професионалните студиа хигиената и безопасността на здравето са високо ценени, така че няма риск от заразяване или други усложнения по време и след процедурата.

Техниката микроблейдинг  е иновативна, като преди започване на сесията се нанася анестетичен крем в областта на веждите, за да не усещате болка и дискомфорт. След процедурата е възможна поява на зачервяване в зависимост от типа кожа, но то ще изчезне в рамките на максимум два часа след това.

Що се отнася до поддръжката, микроблейдингът не изисква много внимание, за разлика от други техники, посветени на веждите. Поддръжката е почти минимална и вашият начин на живот изобщо няма да се промени, след като направите микроблейдинг на вежди. Вашият микроблейдинг специалист ще ви информира за нужните мерки, които да вземете под внимание преди и след процедурата.

Още от категорията

Последно

Реклама