вторник, септември 26, 2023

Марк Зукърбърг живее под наем доста скромно

Създателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг за пореден път е сменил жилището си, съобщи сайтът Move. Младият милиардер се е преместил от наемания от него досега апартамент сплощ почти 214 кв. м в къща, която е със 139 кв. м по-голяма.

Новото жилище с площ 353 кв. метра, което Марк Зукърбърг е наел, както и старият му апартамент, се намира в гр. Пало Алто, смятан за исторически център на Силициевата долина. То е разположено близо до Станфордския университет. Домът е с пет стаи и 4 бани.

В класацията на списание Forbes на най-богатите хора в САЩ Марк Зукърбърг заема 35-о място. Състоянието му се изчислява на 7 млрд. долара. Фактът, че Зукърбърг и досега не си е купил собствено имение, както са направили Бил Гейтс и Стив Джобс, а се мести от квартира на квартира, учудва мнозина. Младият богаташ явно е почитател на ниските разходи, защото все още продължава да кара старата си Honda Acura за 13 хил. долара, припомня изданието Mirror.

На сайта Move е отбелязано още, че апартаментът, който преди наемаше Марк Зукърбърг, сега се предлага срещу месечен наем от 7 800 долара. В него основателят на Facebook живя две години, припомня сайтът.

Зукърбърг не е единственият богаташ, който предпочита да живее скромно и да не харчи за голямо имение. Американският инвеститор и филантроп Уорън Бъфет например все още живее в къща с пет стаи в Омаха, Небраска, която купил през 1957 година за 31 500 долара, пише The Daily Mail.

Още от категорията

Последно

Реклама