петък, юни 2, 2023

Красимир Дачев спира Свилоза АД

Финансовата криза разтресе мощно още един член клуба на милионерите в България. 

Поради финансовата криза от днес започна поетапното изключване на мощностите на предприятието за производство на целулоза Свилоцел в Свищов. Не се предвиждат съкращения на персонала, съобщи Красимир Дачев, Председател на СД на Свилоза АД, която е собственик на дъщерното Свилоцел, цитиран от БТА.

По думите на Дачев сривът в международните цени на целулозата и постоянното повишение на цените на дървесината в България са причината за спиране на производството. „Решихме да предприемем тази стъпка, за да ограничим загубите на предприятието, които от миналата година досега стигнаха 6 млн. евро“, каза Дачев.

Предвижда се от началото на следващата седмица част от работещите в завода около 350 души да бъдат пуснати в платен годишен отпуск, а други да бъдат ангажирани в консервацията и профилактиката на производствените мощности.

В момента в складовете на дружеството има запаси от целулоза, които при подобрение на пазарната конюнктура могат да бъдат реализирани. В зависимост от това мениджърският екип на дружеството ще преценява следващите стъпки, добави Красимир Дачев.

Явно Красимир Дачев ще трябва да поотложи и екскурзията си в космоса.

Още от категорията

Последно

Реклама