сряда, септември 27, 2023

Ковачки взе банята в Благоевград

Общинският съветник и собственик на хотел „Кристо“ Христо Ковачки вече е официалният концесионер на хигиенната баня в Благоевград. Договорът бе парафиран днес от кмета Костадин Паскалев, предаде Дарик.
Концесията е за срок от 25 години. Предвижда се да бъде извършена реконструкция, надстрояване, изграждане на спа център, строително-монтажни работи, както и осъществяване на търговски дейности в сградата на банята.
Минималното годишно плащане за периода е в размер на 144 000 лв., уточниха от общината. Съгласно договора концесионерът трябва да извърши минимални инвестиции във връзка с експлоатацията и реконструкцията на обекта в размер на 4 800 000 лв.
Освен това Христо Ковачки трябва да запази функционалното предназначение на сградата и да увеличи капацитета й след реконструкция и преустройство чрез обособяване на две отделни бани, изграждане на спа център с джакузи, сауна, турска баня, масаж, със съответните санитарни и спомагателни помещения, изграждане на хотел, ресторант с 250 места, кафе и конферентна зала със 120 места. На трето ниво се предвижда построяването на хотелска част.

Още от категорията

Последно

Реклама