вторник, юни 6, 2023

Ковачки си трае за това дали е от недосегаемите

Бизнесменът Христо Ковачки отказа да отговаря на журналистически въпроси за това дали е свързан със задържаните при акция „Недосегаемите“.

Бизнесменът дори не отговори дали е разпитван като свидетел. Днес Софийският градски съд заседава по делото срещу Ковачки за данъчни престъпления за близо 16 милиона лева.
Преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, а и неофициално от прокуратурата съобщиха, че задържаните при акцията са свързани с енергийната империя на Христо Ковачки, предаде БТА.

Голяма част от свидетелите за днешното съдебно заседание се оказаха нередовно призовани и така бе отложен и разпитът на всички вещи лица, явили се в съдебната зала. От 19 призовани свидетели в съдебна зала се явиха 6-ма, съобщи БГНЕС. Експертизите ще бъдат изслушвани и приети, едва след като бъдат разпитани всички свидетели, включени в списъка към обвинителния акт.

Преди няколко дни вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че в полезрението на разследващите попада и президентът на ФК „Миньор Перник“ Никифор Вангелов, който е зет на бизнесмена Христо Ковачки. Той обаче не е сред обвинените.

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха, че днес е задържан още един от „Недосегаемите“ – 45-годишният В.Д. Мъжът е предаден на следовател от Столичната следствена служба. С постановление на прокурор от СГП е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане пред СГС за постановяване на постоянна мярка “задържане под стража”.

Още от категорията

Последно

Реклама