вторник, юни 6, 2023

Кой има Бентли в България и как го е купил

От ревизиите на притежателите на скъпи автомобили пък станало ясно, че две физически лица са дали на собствените си фирми, които са на загуба, по около 300 000 лв., за да си купят автомобил „Бентли“. Друг е оправдал луксозната си покупка със заеми от 42 физически лица.

В момента служителите на НАП проверяват дали наистина посочените от собствениците физически лица са предоставили заемите и е възможно да бъдат възложени допълнителни проверки и ревизии на доходите и имуществото на заемодателите. 105 са българи, които притежават или са закупили на лизинг автомобили с марката „Бентли“.

До момента данните показват, че най-много собственици на „Бентли“ у нас има в София – бройката е 70. В България цената на един такъв автомобил варира между 200 000 и 300 000 лева. Около две трети от проверените лимузини са собственост на фирми или са продадени на лизинг.

Кой има „Бентли“ у нас?

Сред най-богатите българи, които имат или ползват „Бентли“ са футболните звезди Христо Стоичков и Димитър Бербатов, бившият шеф на концесионера по чистотата в София Румен Гайтански, наричан „Вълка“, Дидо от „Дийп Зоун“, фолк-певицата Мария, съпругата на бизнесмена Димитър Барбуков-Весела. В „Бентли“ с цвят пепел от рози се возеше и бившата социална министърка Емилия Масларова.

По-рано НАП обяви, че започва проверка на собствениците на яхти в България. От агенцията обясниха, че вече е направена предварителна селекция на притежателите на 230 луксозни яхти и 52 крупни заемодатели. Списъците с притежателите на луксозни яхти и заемодателите са разпределени по териториалните дирекции на НАП в зависимост от постоянния адрес на заемодателите или притежателите на яхти, а проверките вече са започнали, уточняват от приходната агенция.

Още от категорията

Последно

Реклама