събота, юни 10, 2023

Киров освободен

Отвлеченият бизнесмен Киро Киров е бил освободен малко преди полунощ, съобщи БНР.
Синът на престоялия 17 дни в плен бизнесмен потвърди, че баща му е бил освободен от похитителите си и в момента се намира в семейната им къща в столичния кв. Божурище. Киро Киров е бил пуснат в Горна баня, където потропал на врата на къща и добри хора му дали телефон, от който се обадил, разказа синът по БНР.
„Не са му рязани пръсти, каквито опасения имаше, намира се в относително добро физическо състояние“, отбелязва Иван Киров. „Психическата травма вследствие похищението, последвано от цели 17 дни плен, обаче е голяма“, каза той.
Нямам информация, която да оповестя, заяви пред журналисти градският прокурор на София Николай Кокинов, запитан за работата на прокуратурата във връзка с отвлечения бизнесмен Киро Киров. Освободеният късно снощи бизнесмен Киро Киров все още не е разпитан, добави Николай Кокинов.
Кокинов мотивира отказа си да говори със служебна тайна. Той допълни, че все още не разполага с информация за здравословното състояние на Киров. След около 1,5-2 месеца ще е ясно какво ще се случи с разследването, допълни градският прокурор, като уточни, че в този срок, ако не бъде разкрит извършител или не бъдат събрани доказателства, то най-вероятно ще бъде прекратено, коментира Кокинов. Той изрази личните си съмнения, че става дума за група за отвличания, състояща се от над две лица. 

Още от категорията

Последно

Реклама