петък, юни 2, 2023

Израелци ще почиват у нас вместо в Турция

Израелските туристи отписаха Турция от плановете си за лятото, пише електронната версия на вестник „Йерусалим пост“. Инцидентът с международния хуманитарен конвой, пътуващ за Ивицата Газа, е причината за промяната на ваканционните планове на израелците, за които Турция традиционно е една от най-предпочитаните дестинации.

Военноморските сили на Израел нападнаха корабите от конвоя, а една от най-острите реакции бе на Турция, която обвини Тел Авив в тероризъм.

Ядосани израелци вече отменят резервациите си за хотели и полети до Турция. Пътуващите дори бяха посъветвани да отложат визитите си до мюсюлманската страна от съображения за сигурност.

От туристическия бранш са изчислили, че 400 000 израелци щели да почиват в Турция, но от тях се очаква това да направят едва 100 000, повечето от които от арабски произход.

Сред алтернативите за израелските летовници са средиземноморските курорти в Гърция, островите Сицилия и Сардиния, Малта, както и Хърватия и българското Черноморие.

Коментарите са, че тези дестинации едва ли могат да дадат „ол инклузив“ пакети, каквито турските потели предлагат. Тяхно предимство, обаче, са казината, които са забранени в Турция. Освен това, заради кризата, много европейци няма да летуват в чужбина, което допълнително стимулира израелските туристи в запазването на нови нощувки.

Още от категорията

Последно

Реклама