събота, юни 10, 2023

И Георги Гергов разследван за данъчни престъпления

Пловдивският бизнесмен Георги Гергов разпространи изявление до медиите, по повод сигналите, подадени от независимите депутати Яне Янев и Димитър Абаджиев за неговата дейност.
„Нека компетентните органи проверят мен и дейността на всички фирми, в които участвам или чийто собственик съм”, това заяви управителят на Пловдивския панаир по повод сигналите срещу него, подадени в парламентарната Комисия за борба с корупцията. Те са свързани със съмнения за данъчни престъпления, с източване на ДДС и за неизгодни сделки, ощетяващи държавата.
„Не знам за какво става въпрос в техните папки, затова няма да ги коментирам. Смятам, че нямам нарушения“, заяви още бизнесменът, който неотдавна беше избран за зам.-председател на БСП в Пловдив.
Според него действията на двамата депутати са „политически воаяжи на хора, които си търсят място под слънцето и начин да влязат в следващия парламент, тяхното поредно предлагане на политическия пазар“.
„Ще изчакам резултата от проверките и ще заведа съдебни дела“, заканва се Георги Гергов.
Това е ентият плосък опит да демонстрираме борба с корупцията пред „Брюксел“, като по традиция реално корумпираните политици остават извън всякакви разследвания.

Още от категорията

Последно

Реклама