неделя, юни 4, 2023

Глобяват шефа на НАП заради Ковачки

Съдът наложи глоба от 2000 лв. на директора на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов заради непредставяне на изисканите в продължение на месеци справки по делото срещу Христо Ковачки.

И на днешното заседание магистратите за пореден път изискаха справки, предаде БГЕНС. Не е ясно по какви причини от данъчната администрация ги бавят.

Съдът прие графологична експертиза за справки, декларации и пълномощни, която установява, че няма нито един подпис, положен от Ковачки. Изследваните 274 подписа са или на други хора, или имитират неговия подпис. За следващото заседание съдът призова нотариусите, които са заверили тези пълномощни и поиска копия от нотариалните регистри на всички пълномощни, изследвани от експертизата.

Следващото съдебно заседание ще се проведе на 10 март.

Ковачки е обвинен в данъчни престъпления за над 16 млн. лева в периода 2005-2008 година. Измамите са били извършени чрез фиктивни сделки за доставка на оборудване като така неправомерно е бил получен данъчен кредит. Разследването срещу Ковачки започна в края на октомври 2009 година. Тогава бизнесменът беше пуснат под рекордната гаранция от 200 000 лева.

През февруари миналата година съдът запорира акции на Христо Ковачки за 143 млн. лв.

Още от категорията

Последно

Реклама