петък, юни 2, 2023

Банка на годината е Банка ДСК според списание Finance Central Europe

Британското списание Finance Central Europe FCE обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка в България 2009 г.“ за четвърти пореден път. Също за четвърти пореден път Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, е „Банкер на годината в България за 2009 г.“, съобщиха от пресцентъра на банката.
Издателите на Finance Central Europe придават особена стойност на тазгодишната класация на банките в Югоизточна Европа, тъй като тя се прави на база постигнати резултати в среда, изпълнена с много предизвикателства, и в най-трудната година в историята на развитие на глобалния банков сектор досега.
„Банките в Югоизточна Европа могат да обучават „банките-гиганти“ в САЩ, Великобритания и Западна Европа как се расте на база привличане на депозити и благоразумно кредитиране. Огромни печалби могат да бъдат постигнати на основата на проявен здрав разум, което прави банките в Югоизточна Европа институции, в които няма дефицит на доверие. Банките в Югоизточна Европа и техните мениджъри се оценяват като едни от най-добрите в света“, гласи обосновката на издателите на Finance Central Europe за присъдените награди.
Задълбоченото проучване на специализираното британско издание е обхванало 11 страни в региона – Гърция, Турция, Хърватска, Словения, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Сърбия и Румъния. /КРОСС/

Още от категорията

Последно

Реклама