вторник, юни 6, 2023

Данъчни на лов за баровци по морето

Данъчните на морето следят не само заведенията за укриване на обороти, но и баровците, които ги посещават и демонстрират лукс и богатство. Инспекторите на Националната агенция за приходи се интересуват не само от касовите апарати на дискотеките, но и от новите поръчкови лимузини, които паркират пред тях.

От стартирането на масовите проверки на заведения и хотели на морето данъчните вече са записали номерата на стотина супер луксозни автомобила на видима цена над 100 000 лв. Предстои да проверят дали собствениците им могат да си позволят такива автомобили с официалните си доходи, за които са платили данъци. Сред набелязаните за проверки автомобили има поръчкови мерцедеси и ферарита. Почти всички набелязани за проверка коли са били със софийски номера.

Плажът и морските дискотеки са любимо място на баровците да покажат луксозните си автомобили. Но това е и най-лесният начин да попаднат във фокуса на данъчните. През миналата година Националната агенция за приходи направи мащабна проверка в цялата страна на собственици на луксозни коли за над 100 000 лв. Затова някои от баровците, които в момента са на морето, може би вече са проверявани от данъчните. Но под удара на инспекторите сега ще попаднат и богаташите, които са си купили нов автомобил в началото на лятото само за да събират погледите на курортистите в баровските дискотеки и плажове на морето.

Още от категорията

Последно

Реклама