сряда, март 22, 2023

Credit Suisse спира командировките в Германия на служителите си

Швейцарската банка Credit Suisse обяви, че налага стриктен контрол върху пътуванията на служителите си в Германия. Причината за това са информациите за 1 100 данъчни проверки, започнати в страната срещу клиенти на банката.

Според информациите, властите в Германия разследват и ролята на служителите на Credit Suisse за евентуалните нарушения, предава CNBC, цитирана от Investor.bg.

Разследванията са следствие от закупуването на диск с данни за клиенти на Credit Suisse от администрацията на провинцията Северен Рейн – Вестфалия.

„Вече имаме въведени ограничения върху пътуванията, но сега те се прилагат особено стриктно по отношение на Германия“, заяви говорителят на Credit Suisse. “Доколкото ми е известно, на този етап нямаме контакти с немските власти и не мога да коментирам повече“, посочи той.

Желанието на Германия да се снабди с още данни за сметки на свои граждани в чужбина поставя под силен натиск швейцарските банки. Те се стремят да пазят банковите тайни, но немските власти действат все по-настойчиво, тъй като оценяват недекларираните сметки на свои граждани в Швейцария на около 200 млрд. евро.

Още от категорията

Последно

Реклама