събота, юни 10, 2023

Богомил Бонев е новият шеф на панаира в Пловдив

Генерал Богомил Бонев от днес е изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив. Рокадата обяви досегашният шеф и мажоритарен собственик на изложението Георги Гергов.

„Обмислях дълго време кого да поставя на този пост и накрая се спрях на Богомил Бонев. С него сме приятели и роднини – аз съм кумувал на него и Нона. За мен генерал Бонев беше и най-добрият вътрешен министър, освен това е мениджър с доказани качества”, заяви Георги Гергов.

Богомил Бонев пък каза, че ще се придържа към начертаната стратегия за развитието на изложбения център, защото по време на криза не бива да се правят резки движения. Той влиза в управлението на панаира от квотата на дружеството „Санкт Петербург” на Георги Гергов.

Още днес ще подам молба за отписването ми от софийската адвокатска колегия, защото нямам право да съвместявам двете занимания, заяви Богомил Бонев.

Георги Гергов остава в ръководството на панаира като член и зам.-шеф на директорския борд. Той отчете дейността и резултатите на изложбения център през 2008 година. Дружеството е реализирало приходи от 39.677 милиона лева, и печалба от 10.1 млн. лева. При планирани инвестиции от 3.7 милиона лева в панаира са вложени общо 16.136 милиона лева. През миналата година в панаирното градче са проведени общо 47 изложения./АСН

Още от категорията

Последно

Реклама