сряда, септември 27, 2023

AIG със свръх загуби за трето тримесечие

Американският застрахователен гигант AIG съобщи днес, че е регистрирал през третото тримесечие колосални загуби в размер на 24.5 млрд. долара.

Това става в момент, когато властите обявиха, че са увеличили помощта за компанията до 150 млрд. долара.

„Резултатите през третото тримесечие са отражение на изключителното объркване и нестабилност на финансовите пазари, както и на сериозните тежести, свързани с възстановяването на нашата дейност“, съобщи генералният директор на компанията Едуард Лиди в комюнике.

Успоредно с публикуването на резултатите за тримесечието на AIG, Американското финансово министерство и Федералният резерв обявиха преструкруриране на помощта си за застрахователната компания, която достигна до повече от 150 млрд. долара.

Изключителното объркване и нестабилност цари и в българската собственост на компанията БТК. Лошото управление и хаотичната поддръжка вече са запазена марка за БТК. За разлика от AIG, McDonald’s Corp има солиден ръст на приходите, което е добър индикатор за състоянието на търговията на дребно. От друга страна може и да е белег, че поради световната криза хората по света се отказват здравословното хранене за сметка на вредните сандвичи с марка McDonald’s.


Още от категорията

Последно

Реклама