неделя, юни 4, 2023

Струва ли Роналдо колкото 5500 чисто нови Голфа?

Вчера официално бе обявено, че Манчестър Юнайтед приема оферта от Реал Мадрид на стойност 80 милиона английски лири за купуването на Кристияно Роналдо. Сумата е рекорд в историята на футбола и логично впечатли цялата футболна общественост.

Германското списание „Шпортбилд” изчисли какво може още да се купи за 93, 2 милиона евро. Като за начало Перес можеше да се сдобие за тях с 5 500 чисто нови автомобила „Фолксваген Голф”. А срещу 1 331 428 фланелки на Реал ще си върне веднага сумата.

С парите може да се завърти и невероятен бизнес с бира. 78 484 210 кутии с бира, включително с цената за ламаринената кутийка, каквато се залага в Германия. После като върне кутийките в магазина, Перес ще може да купи с парите от връщането още 16 522 992, пак да ги върне и да вземе още повече в аритметическа прогресия.

Над 205 000 домакинства ще могат да имат безплатно електричество цяла година за милионите. Или Перес може да подпомогне Майкъл Джексън да плати дълговете си, във всеки случай като на Джако му останат  после само 16,8 милиона задължения.

Перес може да отиде и до Луната, ако се бръкне още само за 7,8 милиона.

Междувременно в Брюксел президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че трансферната сума, предложена от Реал (Мадрид) на Манчестър Юнайтед за Кристиано Роналдо е „прекалено висока“ заради времената на финансова криза.
   
„Объркващо е това, което се случва, особено в тази финансова криза. Тези трансфери са сериозно предизвикателство спрямо идеята за честна игра и концепцията за финансовия баланс в нашите състезания“, се казва в официално изявление на Платини до Ройтерс.

Още от категорията

Последно

Реклама