вторник, юни 6, 2023

Чакаме 500 хил. голфъри годишно

В голф игрището Лайтхаус край Балчик се проведе специална промоция на България като голф дестинация, като най-големият туроператор „България голф турс“ с мениджър Борис Борисов бяха поканили да присъстват туроператори и голф журналисти от цяла Европа.

На презентацията присъства и президентът на световната асоциация на голф журналистите Юси Яконкари. „България е уникално място и в най-скоро бъдеще страната ви ще бъде посещавана от по 500 хил. голфъри годишно, защото има потенциал“, прогнозира Яконкари.

Борис Борисов обясни, че у нас има вече 4 работещи игрища, които са интересни за европейските голфъри. „Един голф турист излиза минимум два пъти в годината извън страната си, за да играе на друго игрище. Именно тази ниша, която е отворена, искаме да запълним. Смятам, че това може да се случи, защото предлагаме не най-ниските цени в Европа, но изключително атрактивни пакети, дори спрямо такива дестинации като Турция и Испания“ – каза още Борисов. Неговата прогноза е до края на годината  голф туристите да достигнат 700-1000 души, което ще е 10 пъти увеличение.

На презентацията в Лайтхаус присъстваха туроператори от Финландия, Унгария, Белгия, Румъния, Ирландия. Всички те имаха възможност да видят кратка визитка на завършените вече и работещи игрища – Блексийрама и Лайтхаус, както и довършващото се Тракийски скали, за което неговият дизайнер Гари Плеър твърди по CNN, че ще е второто игрище Пебъл Бийч, както и работещите Пирин голф край Банско и Света София край столицата и довършващото се игрище в Правец.

Още от категорията

Последно

Реклама