вторник, юни 6, 2023

40-те най-богати българи са изработили 140 млн. лв. за 2011 г.

Милионер от Бургас реализира доходи от 11,7 млн. лв. през 2011 г., показва обобщена справка на НАП от подадените до този момент декларации за облагане на доходите на физическите лица. Тази „скромна“ сума поставя щастливеца на първо място сред физическите лица в страната по приходи за миналата година.

Според статистиката на приходната администрация топ 40 на най-богатите българи са заработили през миналата година 140 млн. лв.

Междувременно стана ясно още, че от началото на годината до края на февруари декларации за облагане на доходите на физическите лица са подали общо 70 000 човека. Близо 6 300 от тях са получени в НАП чрез интернет, подписани с електронен подпис.

Декларациите за облагане на доходите на физическите лица тази година се подават до 2 май, тъй като 30 април е почивен ден. От НАП напомнят, че декларация за облагане на доходите през 2012 г. не подават тези граждани, които са имали доходи само от трудови правоотношения и нямат данък за довнасяне или възстановяване, като в същото време няма да ползват данъчни облекчения.

Още от категорията

Последно

Реклама