неделя, юни 4, 2023

Томов е ощетил с 36 милиона Кремиковци и ЦСКА

Прокуратурата е повдигнала обвинения на президента на футболен клуб ЦСКА Александър Томов за длъжностно присвояване и документни престъпления.
Това съобщи пред журналисти днес прокурорът Божидар Джамбазов, цитиран от БТА.
Обвиненията са две, добави Джамбазов. Едното е за присвояване на средства от ФК ЦСКА, а другото е за присвояване на средства от „Кремиковци“ АД. По думите на Джамбазов, общите щети са за около 36 милиона лева. Той уточни, че освен Томов, за същите престъпления са обвинени и бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, директорът на фирма „Финметалс“ Божко Бонев и членът на УС на „Кремиковци“ АД Иван Иванов.
Джамбазов заяви, че днес делото е било получено от Националната следствена служба, като следователите от службата са изразили мнение за предаване на съд на четиримата обвиняеми. Ако се докаже вината на четиримата, наказанието, което могат да получат, е от 10 до 20 години лишаване от свобода, посочи Джамбазов.
Джамбазов отрече собственикът на „Кремиковци“ АД и и бивш собственик на ЦСКА Прамод Митал да е разпитван, като уточни, че делото е приключено и повече обвиняеми няма да бъдат привличани. Прокурорите, които работят по случая, ще имат около месец, за да формират окончателно обвинението, добави Джамбазов.
Александър Томов е бивш политик и е много удобен за показване на борба с корупцията пред „Европейският Съюз“ от страна на прокуратурата.

Още от категорията

Последно

Реклама