неделя, юни 4, 2023

Квадратен метър имот в Бояна под 1000 евра

Между 700 и 900 евро за кв.м. варират цените на нови апартаменти в баровския софийски квартал „Бояна“.

43 двустайни и тристайни апартаменти, мезонети и ателиета се предлагат на тези стойностит в сграда в местността „Гърдова глава“, показват оферти в порталите www.imot.bg и www.imoti.net.
„Степента на завършеност е на шпакловка и замазка, с монтирани радиатори, PVC дограма, интериорни и екстериорни врати. Отоплението е на газ“, обясняват представители на инвеститора.
835 евро е средната цена за едностайните в целия квартал, двустайните вървят кредно по 903 евро кв.м.
„Понижението в „Бояна“ и „Симеоново“ е около 20% на годишна база, смята управителят на агенция „Явлена“ Страхил Иванов.
Според Мишо Чобанов от Bulgarian Properties София е един от градовете с най-много оферти с намалени цени, като средният спад от началото на годината е 13.23%. Намалението варира в зависимост от квартала и качествата на имотите. В топ центъра на града то е от 14.9% – до нива от 1800 евро на кв.м. в районите около булевард „Витоша“. В широк център спадът е от 9.34% – до 1190 евро на кв.м., а по бул. „България“ – 12.96% до 978 евро на кв.м. (още данни в таблицата).
Имаме оферти за кв. „Люлин“ под 550 евро кв.м. Предлагат се и нови проекти около тези стойности за жилища в „Манастирски ливади“, казва Чобанов. Според него 500 евро е „санитарният минимум“ на жилищата в София.
Ако има оферти под тази цена, нещо не е както трябва, казва Страхил Иванов.
По сметки на предприемачи, в момента 250-300 евро/кв.м. е себестойността на строителството, 100-150 евро/кв.м. е цената на парцела в квартали извън центъра на столицата. /Делта Нюз

Още от категорията

Последно

Реклама