вторник, юни 6, 2023

Иван Киров платил 620 000 евро откуп, но баща му го няма

Очаквам похитителите да изпълнят обещанието си и да върнат баща ми, съобщи Иван Киров, син на отвлечения бизнесмен Киро Киров.
70-годишният Киро Киров беше отвлечен пред дома му на 27 март и от тогава е в неизвестност.
„Изпълнил съм всичко, което се искаше от мен, събрах всичко, което можах, договорихме се, изпълнявах всички инструкции. Занесох сумата и я оставих, очаквах същата вечер баща ми да бъде пуснат, но ето, че втора вечер, това не се случва“, заяви Иван Киров пред Дарик радио. По думите му договорката с похитителите била, след като изпълни всичко от своя страна същата вечер, непосредствено след няколко часа, да бъде пуснат баща му. Но вече над 40 часа, няма никой, сподели Иван Киров.
На въпрос дали не мисли, че може да го изнудват за още пари, Иван Киров заяви, че няма откъде да събере повече пари, похитителите са му обещали, че когато те си получат своето, ще върнат веднага баща му.
„Нямам идея защо това се случва, тъй като съм 100% убеден, че съм изпълнил абсолютно всичко, всички инструкции, както трябваше. Няма откъде да събера повече пари. Те казаха, че в момента, в който си получим нашето, няма защо да не си получиш твоето, и аз чакам тяхната честна дума да си изпълнят обещанието“, каза синът на отлечения бизнесмен.
Иван Киров не съобщава каква сума е дал на похитетелите на баща му. Според публикация в „Стандарт“ откупът е бил в размер от 620 000 евро. Парите са били предадени на похитителите в нощта срещу неделя близо до София.

Още от категорията

Последно

Реклама